Terug

Wat kan mijn Chowchow hebben na een val van de trap?

M. de Groot

Zaterdag is mijn Chowchow van 1,5 van de 7e trede van de trap gevallen/gesprongen en op zijn linker zij en bek terechtgekomen. Hij ving zichzelf min of meer wel op en was een beetje suf. Ik ben gelijk met hem gaan wandelen en daarbij zag ik niet dat hij pijn had in zijn lijf maar hij gaf wel aan dat de linkerkant van zijn snuit pijn deed. Daar mochten we dan ook niet aankomen. Hij heeft s'avonds wat brokken aangelengd met water gegeten en water gedronken.Gisteren was hij wat stijf maar hij heeft wel zachte brokken gegeten, met een halve paracetamol, en gewoon gedronken.

 

Vandaag (maandag)gaat het toch wat minder, hij loopt te hijgen en met zijn tong uit zijn bek te kwijlen, hij is minder actief, houd zich stijf en bij het uitlaten heeft hij drie keer overgegeven. Normaal loopt hij fier voor mij uit maar nu ging hij sloom achter mij lopen en zelfs twee keer zitten, het leek of ie niet meer verder wou lopen. We waren vlak bij huis en ben terug gegaan en sinds die tijd ligt hij te slapen en heeft nog niks gegeten, wel gedronken. Wat zou dit kunnen zijn? Moet ik het nog even aankijken of moet ik met spoed naar een dierenarts?


2 Antwoorden

Antwoord van Dierengezondheidscentrum Römer

Ik zal toch vandaag nog een afspraak maken bij u dierenarts, want uw hond heeft duidelijk last.

Paracetamol is een pijnstiller die je liever niet geeft aan een hond  en als er verder niets gevonden wordt dan kun je door de klap wel veel pijn hebben en kan u dierenarts ook een goede pijnstiller/ontstekings remmer voor schrijven. veel sterkte,

met vriendelijke groet,

Tonny(paraveterinair)


Antwoord van VOS Veterinaire Operatie Service BV

Mijn advies is idd ook er even door een d'arts naar laten kijken. Succes en mvg

nicolas vos

chirurg