Terug

Wat kunnen onderhuidse bultjes bij mijn hond zijn?

ineke

Onze Manchester terrier Dexter van 14 maanden oud zit sinds paar dagen onder de bultjes, deze zitten onderhuids, buik, nek, poten, oren, eigenlijk overal. Je ziet de bultjes ook echt zitten (komt natuurlijk ook omdat hij superkort haar heeft net als een Doberman). Dexter heeft er last van, jeukt, krabt. Een paar weken geleden had hij in het bos langs Berenklauwen gelopen, had hij blaren van. Is weer weggetrokken en ik heb geen idee wat dit is. Weet wel dat hij er last van heeft. Ik heb geen vlooien of teken ontdekt. Krijgt hij altijd  pipetje voor zonder problemen.

voer niets anders dan eerst, ook geen ander wasmiddel van zijn kleedje.

 

Enig idee wat dit kan zijn? Maar vooral ook: wat kunnen we er aan doen?


1 Antwoord

Antwoord van Dierenkliniek Dijkshoorn Zeist

Lijkt op een voedingsallergie.

Ik adviseer u de hond goed dermatologisch te laten onderzoeken met evt. microscopisch onderzoek van een huidafkrapsel. Zal er ws op neerkomen dat de klachten weg te werken zijn met een injectie en tabletten kuur en ondertussen de hond een dermatologisch dieet verstrekken om klachten op termijn te voorkomen.

Mocht je gebruik willen maken van onze dermatologische kennis dan bent u van harte welkom (wel een afspraak maken met mijzelf, Nico Dijkshoorn), telefoonnummer: 030-6954264

Hartelijke groeten,

Nico Dijkshoorn