Terug

Wat moeten we doen met oude hondjes en de baby?

Monyeta

Ik heb 2 hondjes (yorkies) van ruim 15 jaar oud. Ze hebben (zoals elk oud dier) wat ouderdomsgebreken (Nierproblemen, gewrichtsklachten ect). Sinds 1 jaar hebben wij een baby en dat ging in het begin prima. Maar nu kan de ene hond de baby niet verdragen en gromt steeds tegen hem. De andere hond is niet meer zindelijk en plast overal in huis. Het begint een onthoudbare situatie te worden aangezien de baby nu begint te lopen. We houden de baby al zoveel mogelijk van de honden vandaar maar we merken dat de honden toch van slag raken als de baby in de huiskamer is. Een asiel is geen optie want het zijn asielhonden dus hebben een trauma en zullen dat ook niet overleven. Een andere opties zou inslapen zijn. Maar is dit wel juist? Er moet in iedergeval wat gebeuren want ze worden hier niet gelukkiger van en wij ook niet. Wat is wijsheid?


1 Antwoord

Antwoord van Dierenartsenpraktijk Overschie

Die vraag kunt u alleen zelf beantwoorden.

Een gesprek over euthanasie is in deze situatie acceptabel en kan aangegaan worden met uw dierenarts. Bedenk ook goed wat jullie zelf willen. Het zijn immers jullie honden en niet die van de dierenarts.

Een dierenarts zal pas aandringen op handelen wanneer er sprake is van lijden. Ook zal een dierenarts doorgaans weigeren wanneer er nog redelijke mogelijkheden zijn voor een periode fatsoenlijk leven.

Bespreek het en bedenk wat je zelf wilt. Kijk ook goed naar alternatieven.

 

Succes.