Terug

Wat te doen als hond word gebeten door een rat?

Timothy Heymans

Hallo,

 

Mijn naam is Timothy Heymans. Ik woon op curacao en hier is het normaal dat je honden in de tuin heb(waakhond). Nou smorgens toen ik bij de kooi van de hond ging kijken, zag ik dat er een doode rat naast zijn kooi was. Toen was de hond nog perfect maar de dag daarna zag ik dat de zijkant van zijn mond helemaal opgezwollen was. dus ging ik met hem naar de dierenarts,..die gaf hem een prikje en wat pastilles(denk antibiotika) dat ik hem moet geven. (anderhalfe elke dag 4 dagen). Nou dat heb ik gedaan. ik zag dat de opgezwollen deel weg was gegaan maar dan aan de andere kant van zijn mond kwam. Dus eerst was het links dan recht. En nu is dat opgezwollen gedeelde bij zijn nek en gaat telkens naar beneden en zit nu aan de voorkant, dus tussen zijn twee voorste poten, en hij loop nu echt heel mank.

 

Kunt u mij vertellen wat ik nu moet doen, want ik heb em al fie antibiotika gegeven maar weet niet wat nog meer te doen????

 

Kunt u mij zo snel mogelijk terug mailen.

 

Gr

 

Timothy 


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

De ziektes die kunnen worden overgedragen door een rattenbeet zijn oa leptospirose, hantavirus en rattenbeetkoorts.

Het lijkt me een beetje op de laatste en die moet je behandelen met pencillines (antibiotica) ik denk niet dat je die antibiotica gehad hebt aangezien dierenartsen meestal beginnen met amoxicilline clavulaanzuur.