Terug

Wat te doen bij uitstekende tand kat?

Patty

Hallo,

 

Anderhalve week geleden heb ik een kitten gevonden. Ontzettend tam en lief en omdat we geen idee hadden waar hij vandaan kwam hebben we hem gehouden.

Toen ik hem vond had hij een gelige wond bij zn tandvlees van de onderkaak. Die wond is inmiddels mooi genezen maar nu heb ik vandaag ontdekt dat er ook een tandje zit. Dit tandje steekt recht naar voren en is over dwars. Het tandje komt als het ware uit de zijkant van het tandvlees steken. Hierdoor kan onze kitten haar bekje niet goed dichtdoen. Hij is ongeveer 3/4 maand oud gokken we en heeft dus waarschijnlijk nog melktandjes. De tanden zijn er overigens nergsns goed doorgekomen, behalve de hoektanden. Wat moeten we hiermee doen? Zal deze tand er vanzelf uitgaan?


1 Antwoord

Antwoord van Dierenarts Deventer

Hallo Patty,

 

Het lijkt me verstandig een dierenarts de consulteren met verstand van gebitten. Zeker op jonge leeftijd kunnen er diverse problemen onstaan voor later. Afwijkende stand, afgebroken melk tanden die voor een cyste kunnen zorgen en nog veel meer. Vaak is hier op jonge leeftijd veel aan te doen. Wanneer de kat een half jaar oud is moet het gebit gewisseld zijn. 

 

Kijk anders een op onze website voor meer info,

 

mvg Lia Altink paraveterinair