Terug

Wat te doen met incontinente kater?

Rob van Breukelen

Mijn Mainecoon kater van bijna 19 heeft een probleem. Hij weet zichzelf niet meer schoon te houden en daarmee zadelt hij zijn baas/personeel op met een bijna onleefbaar huis. De urine stank is niet te harden en er liggen drollen door de hele woonkamer maar ook in zijn mand waar hij dus vrolijk bovenop ligt te slapen...

Ik ben vanwege de stank gedwongen om op mijn kantoor te eten dus er is geen sprake meer van een natuurlijke leefomgeving.

Het gekke is dat Moos want zo heet hij nog volop in het leven zit en elke dag de boomgaard achter de tuin in kan samen met zijn jaren jongere vriendin uit het asiel. Ze hebben dus alle vrijheid om te gaan en staan waar ze willen hergeen ze ook doen.

Ik kan niet normaal leven in mijn eigen huis vanwege de stank terwijl mijn kater nog lang niet toe is aan een 'spuitje'.

 

Vraag is dus wat ik hiermee aan moet? Ik zit echt in een tweestrijd tussen mijn eigen leefplezier en die van mijn kat. Ik kan niet normaal functioneren/leven in mijn eigen huis dus wat te doen???

 

Hoop op wat feedback.


1 Antwoord

Antwoord van Dierengezondheidscentrum Römer

Beste meneer van Breukelen,

 

Dat is inderdaad een probleem. We kunnen ons voorstellen dat het niet meer fijn toeven is in de buurt van Moos. Het vervelende is, dat we zonder Moos te zien, ook niet kunnen vaststellen of er een lichamelijke oorzaak is voor de problemen van Moos, of dat het een gedragsverandering is.

Het beste kunt u toch, tenzij u een tweede huis voor uzelf of voor Moos aan wilt schaffen, bij een dierenarts bij u in de buurt langs gaan om Moos goed na te laten kijken. Mocht het u lukken om urine van Moos op te vangen, neem dat dan vooral mee.

 

We wensen u veel succes en vooral nog veel jaar plezier met Moos.

Met vriendelijke groet,

 

May Römer-Bartels

Dierengezondheidscentrum Römer

Hilversum