Terug

Wat te doen?

Elise van der Deure

Hallo,

Mijn kat van 9 heeft al jaren hetzelfde probleem, ze krabt haar kop steeds open en heeft daar veel jeuk. Daardoor zitten er vaak korstjes op haar kop of bloedt het. Ik ben hiervoor al diverse keren naar mijn eigen dierenarts geweest, die zegt dat het een huidallergie is waar weinig aan te doen is. Mijn kat heeft hier al een aantal keer een spuitje voor gehad, en dan gaat het ook een paar weken weg. Maar het blijft steeds maar terugkomen. Ook verhaard ze ook overmatig, altijd al, maar misschien heeft het er iets mee te maken. Ik zou graag willen weten of er echt niks is wat ik zou kunnen doen.

 

Alvast hartelijk bedankt.

Groeten, Elise van der Deure.


1 Antwoord

Antwoord van Dierenkliniek Dukenburg

Geachte mevrouw van der Deure,

 

Jeuk is een moeilijk en verveledn probleem. In het geval van uw kat lijkt het inderdaad een allergie. Het kan zijn dat de kat allergisch is voor een bepaalde voedingsstof maar het kan ook zijn dat de kat allergisch reageert op iets uit de omgeving. 

Allereerst zou een voedselallergie of intolerantie uitgesloten moeten worden (dit kan door zelf voor de kat te kopen of een hypoallergeen voer te geven). Mocht het geen voedselallergie zijn dan zijn er medicijnen die de allergie kunnen onderdrukken. Het ene medicijn heeft meer bijwerkingen dan de ander laat u zich daarover goed voorlichten.

 

Veel succes,

Met vriendelijke groet,

Rutger Reurings

Dierenkliniek Dukenburg