Terug

Wat zijn de kosten van een amputatie bij een konijn?

Demi

Hallo,  

 

Ik heb gister een heel lief konijntje uit het asiel opgehaald. Alleen hij heeft een oude breuk in zijn poot en die is slecht hersteld. Ik wil hem heel graag helpen en mij leek het beste om het pootje te amputeren, maar hoe duur is dat eigenlijk en zijn er ook andere oplossingen anders? Hij sleept nu met z'n poot over de grond en kan er nog wel mee beweging en gewoon rondlopen. Ik denk alleen dat het pootje hem wel in de weg zit en het beter is zonder dat pootje. In het asiel is er gezegt dat het niet mogelijk was maar toch op internet zie je dat het wel gewoon kan en konijnen kunnen leven met 3 pootjes. 

 

Alvast bedankt 

 

M.v.g.

Demi

 

 

 

 


2 Antwoorden

Antwoord van Dierenkliniek Enschede

Goedemiddag Demi,


Wij adviseren om eerst met uw konijn bij een dierenarts langs te komen.

Dan kan de poot beoordeeld worden en de situatie bekeken worden of amputatie een optie is.

Een prijsindicatie kunnen wij vooraf niet geven als we het dier niet beoordeld hebben.

Veel succes.


Met vriendelijke groet,

Sanne assistente Dierenkliniek Enschede. 


Antwoord van Dierenkliniek de Liemers

Goedemiddag Demi,

 

Ik kan op de foto niet goed zien welke poot het probleem is. Het lijkt mij dat het dier op zijn rechter bil ligt en zijn onderpoot staat dan erg ver uit.

In theorie kan met pennen of platen gecorrigeerd worden. De praktijk leert echter dat met name aan de achterpoten de krachten te groot zijn voor een goede stabilisatie. Bovendien is deze behandeling kostbaar. 

Amputatie lijkt mij de beste optie. Het is belangrijk dat deze hoog uitgevoerd wordt, zodat het dier niet alsnog gaat steunen op de stomp. Kosten liggen rond de € 125.-.

Ik vind overigens dat het asiel hiervoor zorg zou moeten dragen. Zij hebben vast een goedkope regeling met hun vaste asieldierenarts.

 

Succes!

 

Met vriendelijke groet, 

 

Drs. A. Bruns

Dierenkliniek de Liemers, Zevenaar

0316-525100