Terug

Wat zijn de kosten voor een staartamputatie?

Christine Brouwer

Geachte mevrouw, meneer,

 

Onze mooie zwarte Europeese korthaarkat Jimbo, een gecastreerde en gechipte kater van 1 jaar, is na 3 dagen van huis geweest te zijn met hangende staart teruggekomen. De dierenarts heeft hem onderzocht (geen rontgen) en een prik met antibiotica gegeven. Kijken of het beter wordt en voorlopig elke dag Metacam (orale paste) met ontstekingsremmer en pijnstiller. 92 EURO! CHAKKA! Hij plast en poept goed, hij eet en drinkt, maar is vrij sloom voor zijn normale doen. Net de dierenarts gebeld en alles gemeld. Afspraak voor maandag gemaakt. Gezien de helft nog steeds losjes heen en weer slingert en hij daar niet op prikkels reageert zal het een amputatie van 2derde van de staart worden. Kosten: 250,- tot 275,- en dan wel met controle-onderzoek!  Dat is samen rond de 350,- EURO! Is die dierenarts hier in Bloemendaal zo veel duurder dan in Rotterdam of zijn de prijzen sinds 2008 zo gestegen?(zie jullie reactie op een vraag van 31-01-08 toen zeiden jullie dat het niet boven de 200 euro komt)

 

Graag jullie mening over de kosten. Is dit echt normaal?

 

Wij zijn een familie met 2 kinderen, 350 euro is een heftig bedrag. Ik zal niet zo gauw meer een kat nemen. En na prikken en chippen en castreren: wat een duur beest, zo een kat!!!!!

 

Met vriendelijke groet, Christine 


1 Antwoord

Antwoord van PlusDierenkliniek Westerwatering

Het is verstandig na te denken over de kosten vóór de aanschaf van een huisdier. Wij raden tegenwoordig aan om het dier te verzekeren als het jong is. De kosten hiervan vallen mee, maar het voordeel ervan kan groot zijn. Bovenstaand geval zou geheel vergoed zijn. De kosten van operatie, medicijnen en controles zouden bij ons ook tegen de 300 euro zijn. Maar wat gebeurt er als de volgende keer de kat aangereden wordt en een specialistische hulp van een orthopeed nodig heeft, dan lopen de kosten al snel op tot 1000,- a 1200 euro!