Terug

Wat zijn de vooruitzichten van eosinofiel granuloom ulcus zweer bij kat?

Karin wanninkhof

Wat zijn de vooruitzichten? Levensverwachtingen van mijn kat met eosinofiel granuloom op zijn lip. Ondanks medicijnen Femilazole voor verhoogde schildklierwerking en speciaal nierdieet heeft mijn kat van 14 nu een mooie bloedwaarde, maar sinds een maand OOK eosinofiel granuloom erbij!

Vanaf begin juni 10 daagse kuur van DOXORAL. met samen Prednisolon nu afbouwende van de 10 dagen 1 tablet nu om de dag 1 en dan 1/2 om de dag. Maar het is niet minder geworden het is juist wat roder/ geschaafder geworden. Hij eet ( nog ) wel, al is het wat minder!. HIJ zou wel graag gekookte kip lusten ( MAAR hij heeft dat NIERDIEET?!!!) MAG DAT??

Hoe zijn de verwachtingen!??? maak me zorgen om mijn kattebeestje dat het erger zal worden en kan hij er mee leven??? 

 

Graag verneem ik van u ,

vr gr karin


2 Antwoorden

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste,

Gaande van uw verhaal:

de eosinofiele granuloom is naar mijn mening niet de grootste zorg. Het verloop van deze processen verschillen sterk. Zeker bij de juiste medicatie kan dit goed in de hand worden gehouden. Helaas reageert in uw geval het proces niet goed op de medicatie. Zo'n granuloom kan flink in de weg gaan zitten!

Daarnaast is er veel meer gaande! Zo heeft u een schildklierkat waarvan de nierwaarden verhoogd zijn. Dit heeft met elkaar te maken en zien wij dus vaak samen gaan. Richt u voornamelijk hier op. Uiteraard moet worden doorgegaan met de felimazole om  de T4 mooi constant te houden. En daarnaast is het verstandig de nierwaarden goed in de gaten te houden. Vervelend is dus dat de medicatie (zowel felimazole als de cotico's die gegeven worden voor het granuloom) niet goed zijn voor de nieren, hier kun je helaas niets aan doen: het is kwaad met kwaad bestrijden.

Chronisch nierfalen is een proces dat je niet kunt stoppen. Nierdieet zorgt er enkel voor dat de nieren wat minder zwaar belast worden dan bij normaal voeder, waardoor je het proces iets kunt vertragen. Niet eten is nog veel belastender voor de nieren, als uw kat dus wel kipfilet of iets anders eet mag dit (overleg met uw dierenarts voor verschillende opties hierin).

Symptomen van nierfalen worden pas gezien wanneer de nierfunctie al gedaalt is met 75%! De nieren functioneren dus al heel erg slecht! En dit proces zal ook doorzetten. Er bestaat dus een grote kans dat uw dier in de (nabije) toekomst mogelijk ziek gaat worden van de nierfalen (misselijk, etc). Mogelijk kan er in dat geval nog geprobeerd worden de niertjes een 'boost' te geven mbv infuus ed, maar vaak betekend dit wel het einde.

Er is nog veel meer gaande in het lichaam van uw kat en dat maakt de situatie lastig en uniek. Ik raad u dan ook aan contact op te nemen met uw dierenarts voor verdere vragen.

Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geinformeerd, veel succes en sterkte!

Met vriendelijke groet,

Liesbeth Hamers


Antwoord van Karin wanninkhof

Hartelijk dank voor uw uitegreide informatie betreft mijn ( probleem) kattebeestje.

Ik begrijp uw uitleg heel goed en zal er rekening mee houden,

vriendelijk dank,

Karin