Terug

Weet u misschien waar mijn 12-jarige poes plotseling aan is overleden?

Karin van Oudenaarden

Afgelopen maandagavond is mijn 12-jarige "'dove" poes Sheila plotseling overleden. Ik merkte dat er iets echt niet in orde was toen zij ineens, uit het niets, met haar achterpoten ging slepen. Vrij snel erna ging zij op haar zij liggen met diepliggende donkere ogen en ging zij heel snel ademen.  Ze wilde mij ook niet meer in de buurt hebben.

 

Vervolgens leek het of zij de marathon aan het rennen was, terwijl zij op haar zij lag. Ze deed haar bekkie wijd open en maakte een aantal "spastische" bewegingen en toen was zij al overleden. Helaas hebben wij de dierenarts niet meer gered...

Dit drama heeft ongeveer een half uur geduurd.

 

Mijn vraag is nu of u mij misschien kan vertellen wat evt de oorzaak is geweest? En, voor mij het allerbelangrijkste, of mijn meissie er geestelijk nog bij was en dit alles nog heeft meegemaakt? Het was nl vreselijk om te zien en ik hoop dat zij dit niet meer bewust heeft mee gemaakt!

 

Met vriendelijke groet,

 

Karin van Oudenaarden

Rozenburg Z-H


1 Antwoord

Antwoord van Dierenkliniek DierenDokters Rotterdam Noord

Hallo,

 Het verhaal klinkt naar een hartprobleem (maar er zijn meer oorzaken die dit soort klachten kunnen geven). Daarbij kan een bloedprop vastlopen in een bloedvat van de achterpoten. Daarbij raken ze verlamd aan de achterhand. Ze kunnen daarbij ook benauwd raken.

Belangrijk om te weten is dat daar geen goede therapie voor is. Als ik het verhaal zo hoor heeft ze er niet heel veel van meegekregen en is ze vrij snel overleden.

 

Ik hoop dat ik je hier enigszins mee heb kunnen helpen. Veel sterkte in ieder geval.

 

Met vriendelijke groet

 

Branko Grbovic

Dierenarts DierenDokters Rotterdam Noord

Straatweg 44A

3051BG Rotterdam