Terug

Wel of geen ab kuur?

wil

 Twee dagen geleden zag ik dat mijn kat veel met haar kop aan het schudden was, ook als ik aan haar oren zat begon ze meteen te schudden. Ben meteen naar de dierenarts gegaan. Ze is helemaal onderzocht het enige wat de dierenarts kon vinden dat er in één van haar oren minimaal pus zat, 7 weken eerder is de kat behandeld met Novodox omdat ze veel hoeste. Hierdoor wilde de dierenarts geen kuur meer meegeven, ook omdat de diagnose nu niet duidelijk is. Ik mocht haar wel Metacam geven die ik standaard in huis heb voor mijn andere kat (artrose). Het zat me toch niet lekker en heb later de dierenarts weer gebeld omdat ik bang ben dat het een oorontsteking is. De afspraak die ik nu heb gemaakt is dat als ik me zorgen maak dat ik een kuurtje mag komen halen. Nu na twee dagen Metacam zie ik dat het schudden met haar kop minder wordt. Ik zal graag advies willen heeft mijn kat een ab kuur nodig, of gaat de pus in haar ook weg met Metacam.  


1 Antwoord

Antwoord van Dierenarts Deventer

Beste wil, 

 

Wat wij vaak doen met oor klachten is een swab nemen en die op kweek laten zetten om zo de juiste antibiotica te geven in dien nodig. Of we behandelen het oor met zalf. Beetje afhanelijk van de problemen enz. 

De metacam is pijnstiller en onstekings remmer en zal dus ook bij oorklachten verlichting geven als er pijn is of een ontsteking