Terug

Welke brokken voor mijn hond?

Lee

Ons vorige hondje is 16 jaar geworden op Bonzo brokken maar nu lees ik dat deze brokken slecht zijn.

Sinds 3 jaar hebben wij een nieuw hondje (een boomertje) en ook weer Bonzo, nu merk ik dat onze hond zich regelmatig krabt en 1 a 2 x per maand overgeeft, soms komt zijn hele maaltijd eruit en soms gele slijm. Hij heeft gemiddeld 2 X per dag ontlasting, stevige drollen maar niet keihard of super droog. Zou dit aan de brokken kunnen liggen en zo ja welke brokken zijn dan wel aan te bevelen, ik heb al op internet gezocht en kom vanalles tegen wat goed zou zijn maar is vooral heel duur.

Onze hond is wel levendig en vrolijk en maakt geen zieke indruk.


1 Antwoord

Antwoord van Dierenarts Deventer

Beste Lee,

 

Brokken van "goedkopere" merken bevatten vaak meer zouten en de ingredienten verschillen vaak per keer. Dus wat op dat moment het voordeligste is wordt dan in het voer verwerkt. 

Van de "duurdere"  merken zoals Hills of royalcanine weten we zeker dat wat er op de verpakking staat dat er ook in zit. Er wordt niet bespaard op grondstof. Dit zijn hoog waardige voedingen waar uw hond vaak ook minder van hoeft te eten om toch voldoende voeding binnen te krijgen, Daardoor heb je beter ontlasting en vaak minder ontlasting. Als u per dag berekent wat het voer kost blijkt dat door dat u minder hoeft te voer van een duurder merk er een klein prijs verschil is.

De klachten die u beschrijft kunnen heel goed van het voer komen het is evt te proberen of het op ander voer beter gaat. Nu zijn er diverse voedingen op de markt. Hills en royal canine verkopen we in de praktijk maar daar naast zijn er meer merken die goed zijn. Als u bij uw dierenarts hills koopt is er een introcutie korting. Wij hebben bonnen en daarmme krijgt u een zak voer gratis, u kunt informeren of uw dierenarts ook dit kan aanbieden om een ander merk te proberen.

 

mvg Lia