Terug

Wordt mijn kat zo wild dat ze gaat hijgen of is er een andere reden voor?

Mevr. v.d.Berk

Ik heb een poes van ongeveer 7 maanden oud. Ze is heel speels en loopt het liefst achter het lichtpuntje van een laserlampje aan. De laatste 4 weken begint ze na ongeveer 5 minuten te hijgen en dan steekt ze haar tong uit, net als een hond. Ze gaat dan zodra je stopt, liggen op haar zij. Ze rent normaal gesproken echt heel snel achter het lampje aan en maakt geluiden, die katten ook maken als ze buiten bijvoorbeeld een vogel zien.

Soms maakt ze ook rare geluiden bijvoorbeeld tijdens het eten of zomaar als ze rustig zit. Het lijkt net alsof ze een haarbal uit moet spugen, maar er gebeurt vervolgens niets. Als je dan bezorgt naar haar toe loopt, loopt ze van je weg. Ik weet niet of een kitten al last heeft van haarballen?

Ze heeft voornamelijk klachten als we met het laserlampje spelen. Wordt ze nou zo wild en druk van dat lampje, dat ze begint te hijgen of kan er meer aan de hand zijn?

 

Ik hoop dat jullie mij kunnen adviseren. Alvast bedankt.


1 Antwoord

Antwoord van Dierenkliniek Spijkenisse

Als een dier last krijgt van kortademigheid of benauwdheid tijdens inspanning is het zeker verstandig het dier eens te laten onderzoeken door een dierenarts. Er kunnen verschillende dingen aan de basis hiervan liggen. Van een onschuldige verkoudheid tot long-of hartproblemen. In geval van twijfel kan een röntgenfoto gemaakt worden om het hart en de longen te beoordelen.

 

Met vriendelijke groet,

 

Jan-Willem van den Bosch

Dierenkliniek Spijkenisse