Terug

Wordt onze hond nog beter?

Annelies van de werken

Mij hond heeft een vergrote lever en  vergrote nieren , ze laat haar urine lopen en heeft al maanden een heel harde buik . Er is een echo gemaakt en daar kwam dat uit . ze heeft het ook benauwd en ze wordt heel dik en ze eet bijna niks.

Ze drinkt wel heel veel. ze heeft ook pas een maag , darm infectie gehad. Wij zijn er echt al een tijdje mee aan het sukkelen . Ze heeftook artrose , ik heb zo', medelijden met dat beestje.

Nu is mijn vraag : wordt ze nog beter of !!! wij denken  er over om ze toch te laten inslapen, om het beestje van nog meer pijn te verlossen... graag u antwoord.


1 Antwoord

Antwoord van Dierenkliniek Pijnappel

Beste Annelies,

Ik kan me goed voorstellen dat je het ook niet meer weet. En als je dan je kameraadje zo ziet lijden is dat ook heel erg. Je vermeldt niet hoe oud ze al is en wat voor ras het is. Dat is wel van belang voor een goed advies.

Het aanknopingspunt voor een verdere beoordeling kan het vele drinken zijn. Daarbij kan een eenvoudig bloedonderzoekje al laten zien of de nieren en de lever nog goed werken. Vraag bij je dierenarts ook om een bloedtestje op leukose (een virusinfectie waarbij o.a. de lever, nieren en darmen worden aangetast.)

Veel sterkte en een knuffel voor je hond.