Terug

Wormen kuur helpt niet

cynthia

Ik heb een labrador pup, Noa, ze is geboren op 27 juni dit jaar. 7 september heb ze een pipet gehad voor oormijt, vlooien en wormen van de dierenarts. Nna 2 dagen werd kokken veel erger dus heb ik toch wormenpil gehaald, Mansonil, en gegeven aan haar en de 2 wormenpil heeft ze ook al gehad. Maar vandaag heeft ze na een week eindelijk weer goed gegeten, de hele bak leeg en het leek wel of haar buik een galia meloen was, ribben kan je zien maar dr buik was echt een galiameloen.

Dus vraag ik me af: wat nu is zo een wormenpil het zelfde als een wormenkuur? Wat als de wormen van alleen zon pilletje niet weg gaan?

Want ik heb gelezen dat als je er niet op tijd bij bent 500 wormen al dodelijk kan zijn van een pup onder 2 kilo. Noa was laatst 4 kilo maar ik denk nu 3 kilo. Ik maak me echt heel erg zorgen hoe worden die wormen eventueel anders verwijderd? Het is mij niet duidelijk wat volgende stap is als wormenpil of kuur als dat zelfde is niet werkt.


7 Antwoorden

Antwoord van Dierenarts Deventer

Beset cynthia,

 

Ik vermoed dat uw pup de stronghold pipet heeft gehad en als uw pup die heeft gehad zit daar tevens ontworming bij. Een tabl geven na 2 dagen is dan niet nodig.  U beschrijft niet waarom ze aan het kokhalzen is dat hoeft niks te maken te hebben met wormen. Hoe oud is de pup? Ook dat staat er niet bij. Een wormen pil en kuur zijn hetzelfde. Zo te lezen heeft uw pup best veel ontworming gekregen in een vrij korte tijd. Bij twijfel kunt u het beste met uw dierenarts overleggen over wat te doen en wanneer. Wij hanteren het volgende schema bij pups: 

De beste tips voor een wormvrije pup

• Ontworm regelmatig – op een leeftijd van 2, 4, 6 en 8 weken oud; vervolgens maandelijks tot een half jaar. Vanaf een half jaar om de 2 maanden tot uw pup een half jaar oud is.

Evt is er nog de optie om worm onderzoek te doen van de ontlasting. Wij doen dit regelmatig. Dan weet u of er wormen in de ontlasting zit.

 

mvg Lia

 

 

 


Antwoord van Dierenarts Deventer

Sorry ik zie het nu staan uw pup is 3 maanden dus 1 per maand zou voldoende moeten zijn. 


Antwoord van cynthia

ja stronghold pipet had ze gekregen


Antwoord van cynthia

hoe moet ik weten waarom ze kokhals het lijkt op manier hoe honden doen als ze wormen hebben en ik had 2 dagen na stronghold een pil gegeven omdat ze zo vaak kokte dat ze niet rustig kon slapen en na de pil werd ut ook stukken minder maar ze heeft het nog steeds ze krijgt rkanuba brokkrn en svhokt totaal niet dus het kan ookniet daarvan komen dus als ze niet kokt van de wormen wat is het het dan


Antwoord van Dierenarts Deventer

Beste Cynthia,

 

Het kan van alles zijn. Misschien heeft de pup last van de maag of de keel. Een verkoudheid enz. Sommige pup drinken heel snel dan zie je soms ook dat ze wat gaan kokhalzen. Om het goed te kunnen beoordelen is het denk ik verstandig om uw dierenarts te bezoeken. 

Die kan onderzoeken waar het vandaag komt en evt mediactie of een ander advies geven. Als ze het nog steeds heeft is dat niet normaal. 

 

mvg Lia


Antwoord van cynthia

ja ze drinkt zover ik weet rustig en de dierearts ging ook van wormen uit dus dan moet ik in me volend bezoek zeggen dat ze het nog heeft?


Antwoord van Dierenarts Deventer

Beste Cynthia,

 

Ja dat zou ik zeker even aangeven. Dan kan uw dierenarts er wat uitgebreider naar kijken. 

 

mvg Lia