Terug

Zindelijkheid hond, kunt u helpen?

nanja groenveld-v.d.veldt

wij hebben sinds maandag 23 mei een border collie pup van bijna 4 maanden (geb,03-02-2011) geboren op een boerderij verkocht aan ?????? weer terug gebracht naar de boerderij en inmiddels sinds maandag bij ons vader moeder en dochter van 16 nu doet de pup zijn ontlasting in de tuin en niet buiten de tuin hij

wil graag naar buiten maar doet daar niets zelfs niet na 1 1/2 uur buiten lopen en spelen met andere

honden zodra hij thuis is doet hij het netjes in de tuin ik weet dat ik niet mag mopperen maar hoe kan ik dit gedrag veranderen ook heeft hij zichzelf 2 x ïn de bench bevuild terwijl hij alles had gedaan zo rond

de tijd van middernacht ik word een beetje radeloos en moedeloos hoe kan ik dit omgekeerde gedrag

in de juiste banen leiden of komt dit vanzalf als hij ouder word.

hij eet goed en speelt en vind alles hoogst intressant heeft wel diarree daarmee ga ik volgende week direct voor naar de dierenarts hij eet ook als hij de kans krijgt poezenontlasting ik weet dat dit zeer veel vragen zijn maar hopelijk kunt u mij hierin terzijde staan met vriendelijke groet nanja groenveld


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste Nanja,

 

Een zindelijkheidstraining bestaat grotendeels uit de volgende principes:

- laat de hond uit om momenten dat de kans groot is dat uw hond zijn behoefte moet doen (na slapen, na eten, bij onrustig gedrag)

- bestraf een hond NOOIT wanneer er binnen een ongelukje gebeurd, maar ga in de plaats daarvan met de hond rustig naar buiten. Hoogstens mag u een keer 'foei' roepen of een 'nee' laten horen. Streng straffen kan namelijk een averechts effect hebben.

- beloon goed gedrag altijd uitgebreid. Dus als uw hond  buiten netjes de behoefte heeft gedaan geeft een aai en zegt u tegen uw hond 'goed gedaan' en geeft een beloning.

 

De diarree kan natuurlijk er ook voor zorgen dat de hond sneller binnen zijn behoefte doet, dus u doet er inderdaad verstandig aan om een dierenarts hier naar te laten kijken.

 

Mocht uw hond ondanks vele inspanningen toch niet zindelijk worden, raadpleeg dan de kennis en ervaring van een goede hondentrainer.

 

Wat betreft de eetgewoonten van uw hond kan ik alleen maar concluderen dat honden inderdaad vreemde eetgewoonten erop na kunnen houden en dat dit gedrag moeilijk af te leren is.

 

Aangezien uw hond nog heel jong is en de hond volop in ontwikkeling is wil dit niet zeggen dat de huidige gewoontes niet meer zullen veranderen.

 

Met vriendelijke groet,

 

Dierenarts Marly van Kessel