Terug

Zou mijn hamster een blaasontsteking kunnen hebben?

Gerline van der Boon

Mijn dwerghamster Minnie heeft de wat vieze gewoonte om in haar loopmolentje te plassen.

Ik ben daar niet altijd even bewust op geweest waardoor ik haar vorige molentje heb weggegooid omdat deze van binnen letterlijk te vies om aan te pakken was. Ze was daar ook in gaan zitten en had toen een heel vies geel en plakkerig achterwerk. Ik heb het molentje meteen weggehaald en haar gewassen met een speciale knaagdierenshampoo. 

Kort daarna heb ik een ander molentje gekocht, deze keer van hout ipv plastic in de hoop dat ze daar niet in zou plassen. Helaas blijkt ze dit wel te doen, maar omdat hout absorbeerd blijft ze in ieder geval droog.

Nu is me opgevallen dat ze bij haar opening weer urine in haar vacht blijft zitten. Dit keer dus niet op haar zitvlak. Nu maak ik me zorgen dat ze misschien een urineweg infectie heeft omdat ze toch in de viezigheid heeft gezeten en daardoor kleine beetjes urine lekt die in haar vacht lopen. Zou hier sprake van kunnen zijn?

Groetjes,

 

Gerline van der Boon


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste Gerline,

Inderdaad is het mogelijk dat jouw hamster een lichamelijk probleem heeft. Naast een mogelijke blaasontsteking kun je ook denken aan problemen aan de vagina (is het een vrouwtje?), etc.

Is de hamster verder loom, eet en drinkt zij goed? Hoe is de ontlasting?

Voor verder onderzoek zul je toch echt bij de dierenarts langs moeten gaan.

Over het molentje: een plastic molentje is veel hygienischer. Hierin trekken de vieze bacterien niet in en dit molentje is veel eenvoudiger schoon te maken (dit zul je wel regelmatig moeten doen). Het houten molentje lijkt misschien wel droog, maar zal met de tijd flink gaan rotten.

Mijn advies is dan ook om weer een plastic molentje te gaan gebruiken.

Veel succes!

Met vriendelijke groet,

Liesbeth Hamers