Terug

Zwakke heupjes pup.. Heeft ze HD?

Stefanie van SLeen

Hallo, 
Ik heb eerder gisteren een pup gekocht. Ze komt uit Bulgarije waar ze gered is van de dood een paar weken na haar geboorte. Ze heeft een lange auto reis en wij hebben haar uit Nijmegen overgenomen.  Nu valt ons alleen op dat ze wat zwakke heupjes/achterpoten heeft. Ze rent en vliegt wel door het rond maar ze lijk heel zwak te zijn op haar achterpootjes. Als we haar een klein duwte op haar kont geven als we haar willen laten zitten dan zakt ze er vrij snel door heen (naar ons idee). 
Nu weten we niet of we over bezorgd zijn en dit te wijten is aan de lange reis/vermoeidheid of ze echt wat mankeert.  Ik heb mij wat in gelezen op het internet en stuitte op HD. Ze zijn daardoor erg bang geworden..
Kunt u ons verder helpen, alstublieft?
Veel dank, Gr Stefanie


1 Antwoord

Antwoord van D.A.P. Mouwen

Beste Stefanie,

Bij een pup van deze leeftijd kan er van alles aan de hand zijn en is hd 1 van de mogelijkheden, maar zeker niet de enige. 

Ik zou je aan willen raden bij een dierenarts nlangs te gaan en je hond na te laten kijken, niet alleen op zijn zwakke achterhand, maar helemaal.  Dan kunnen ook zijn entingen meteen nagekeken worden.

 

Met vriendelijke groet, 

 

Ronald Mouwen

 

www.mouwen.nl