Terug

Zwelling bij border collie?

Ilona

Goededag 

Ik ben zojuist bij de dieren arts geweest 

Onze hond is 3 weken geleden gecastreerd , dit hebben we gedaan omdat er bloed in zijn urine /ontlasting zat ook verloor hij een week lang bloed druppeltjes.

Nu hij gecastreerd is is de bloed wel uit zijn urine weg alleen plast hij steeds druppeltjes plas binnen.

Dit doet hij niet bewust dit gebeurt met lopen door de woonkamer of liggen in zijn mand zonder dat die er zelf erg in heeft  , niet alleen dat het erg vies en vervelend is maak ik me meer zorgen om de hond zelf.

Nu vraag ik me steeds af hoe kan dit nou weer hij heeft nog nooit binnen geplast en hij doet het ook niet opzettelijk. 

Dit is ongeveer 10 a 12 dagen na de castratie gebeurt en is al 2 weken nu zo. 

Uiteraard zijn we hiervoor weer naar de huisarts geweest en hebben we vandaag een echo laten maken van zijn prostaat en blaas  ook hebben wij dit gedaan omdat er gruis / kristallen gevonden waren in zijn urine  ze konden hiervan niks terug vinden en bleek een negatief melding te zijn?

Nu hebben ze wel naast de penis en alleen aan de linkerkant waar de castratie dus ook plaats heeft gevonden een bult /zwelling gevonden kwa grote van een ping pong bal.

Niet verkleurd en kan em heen er weer bewegen. 

Nu zeggen ze mij dat ze dat al bij de castratie hadden gezien alleen zijn ze dit in die tijd toen vergeten door te geven wat ik ook weer erg raar en zeker slordig vind ga me steeds meer afvragen  wat het probleem nou echt is waarom hij druppeltjes plas achter laat en die bult het lijkt er steeds meer op dat het door de castratie komt nu willen ze het gaan onderzoeken alweer en dan waarschijnlijk operatief weg halen en natuurlijk zouden wij dit dan doen alleen voor mij is meer de vraag klopt dit allemaal, wat is het nou?

We hebben al veel laten doen en gedaan en nergens komt wat uit.   

 

Heeft iemand een tip of ook zo iets mee gemaakt.

Gr Ilona


2 Antwoorden

Antwoord van Dierenkliniek Strijthagen

Beste,

het duurt 2-3 weken vooraleer hormonen na castratie weg zijn, dus als prostaat vergroot was, begint die nu pas te slinken. Knobbel naast penis kan vanalles zijn, eventueel eerst fijne naald aspiraat biopt nemen en laten onderzoeken? Ik heb de hond niet gezien, maar als knobbel er al was bij castratie, komt het waarschijnlijk niet door castratie. Hoe oud is hond? Zou het een vetknobbel kunnen zijn? Hoe bedoelt u negatief melding? Als er krsitallen ib n blaas zitten zou ik zeker blaasdieet aanraden om dat op te lossen. En contoleren of hij geen blaasontsteking heeft.

mvg


Antwoord van Ilona

Ik had urine naar hun toe gebracht daaruit zagen ze kristallen en gruis maar.toen ik daar was hadden ze met een spuitje recht streek gehaald en daar zagen ze niks dus ze zeggen dat het iets was wat tijdens het mee nemen naar de huisarts terecht was gekomen dus was negatief beetje apart Marley is net 8 jaar geworden border collie